HOUTBOUW

Van Kaathoven Bouw Aannemersbedrijf B.V. is specialist in eiken gebinten constructies voor woonhuizen, veranda’s en bijgebouwen. Van Kaathoven Bouw produceert en verwerkt het hout. Samen met onze partner Techwood maken we complete (dak)constructies, maatwerk constructies, schuren, veranda's, bijgebouwen en meer. 

Met onze CNC-houtbewerkingsmachines kunnen wij iedere houten draagconstructie, eiken gebinten, balklagen, veranda’s of bijgebouwen snel, nauwkeurig en kosten efficiënt produceren. Daarnaast is het mogelijk om eiken gebinten los te bestellen bij dochteronderneming Techwood. Hierbij is het tevens mogelijk om de plaatsing zelf te doen of door een andere aannemer.

Traditionele en moderne houtbouw voor de professional
Traditionele houtbouw maakt gebruik van verbindingen zoals pengat- en zwaluwstaartverbindingen. Deze zijn oersterk en worden daarom nog steeds toegepast. Houten gebinten constructies worden regelmatig toegepast in nieuwbouwwoningen, renovaties of restauraties als houten draagconstructie. Naast het feit dat een houten constructie oerdegelijk is, geeft het je huis of bijgebouw ook een esthetische waarde en een duurzame uitstraling.

Eiken constructie

Wij kunnen o.a. de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • Houten gebinten constructie
  • Houten spanten
  • Balklagen
  • Gordingen
  • Veranda’s
  • Schuren
  • Bijgebouwen
  • Hooibergen
  • Poolhouses

Detailberekeningen voor houtverbindingen die het verschil maken

We rekenen met de constructeur mee. Met de detailberekening weten we of een houtverbinding voldoende sterk is voor de krachten die erop komen te staan. En van welke omvang de verbindingen moeten zijn. Anders dan bij constructieberekeningen kijken wij niet alleen naar de dimensie van het balkhout, maar juist ook naar de krachten die de verbinding aan moet kunnen. Op basis van een tekening geven wij gericht advies over de bouw en houtbouw. Vanuit onze werkplaats in Oirschot vervaardigen wij de houtengebinten. Wanneer alle onderdelen gereed zijn worden deze getransporteerd naar de plaats van bestemming. Daar worden deze gebinten door onze bouwers gemonteerd tot de uiteindelijke constructie.

Werkzaamheden in traditionele en moderne houtbouw worden uitgevoerd door onze partnerTechwood (dochteronderneming van Van Kaathoven Bouw Aannemersbedrijf B.V.) Techwood staat voor duurzame houtbouw en heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen en bouwen van houten gebintconstructies. Met deze reden zijn zij FSC® gecertificeerd. Op verzoek kunnen zij uw project met FSC® gecertificeerd hout uitvoeren.

Klik hier voor een beschrijving van onze werkwijze.

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte?

Neem contact op en laat u verrassen door onze uitgebreide mogelijkheden.